Image

Vacature - Coördinator Event Snelfietsroute

Wil jij bijdragen aan duurzame mobiliteit in de Provincie Utrecht? Deins je niet terug voor logistieke uitdagingen en ben je een echte organisator? Dan zoeken wij jou!
Je gaat een feestelijke en inspirerende bijeenkomst organiseren voor de betrokken partijen van een snelfietsroute tussen Utrecht en Veenendaal. Tijdens deze bijeenkomst zal de bestuurlijke intentieverklaring getekend worden.

Achtergrond
Snelfietsroutes zijn een nieuw fenomeen in het Nederlandse fietsbeleid: het zijn goede en snelle verbindingen tussen steden en tussen woon- en werklocaties. Deze snelfietsroutes deden vanaf 2006 hun intrede in het kader van de filebestrijding door de lokale overheid. Uitgangspunt is het verbeteren van bestaande fietsroutes in Nederland die langs fileknooppunten lopen. Dit door onder meer het wegnemen van barrières, het verhogen van de kwaliteit en actieve communicatie over de routes. Bij het maken van deze snelfietsroute zijn veel verschillende partijen betrokken. Om al deze betrokkenen op een lijn te krijgen en te houden wordt o.a. in maart 2019 een bestuurlijke intentieverklaring getekend. Provincie Utrecht heeft Academie van de Stad gevraagd om een knallende bijeenkomst neer te zetten waarmee de provincie kan zeggen “Dit is wat wij willen, wie helpt ons mee”.

Werkzaamheden
Aan jullie als team van twee de taak om deze bijeenkomst te organiseren. Je gaat gedurende 10 weken aan de slag en zult gemiddeld 12 uur per week bezig zijn met één andere collega-organisator. Het project kent grofweg drie fasen:
- Plan van aanpak schrijven: Allereerst wordt er een plan van aanpak geschreven waarin er wordt bepaald wat er gedaan moeten worden, denk aan locatie, genodigdenlijst maken, concept-uitnodigingen, concept-programma, concept-begroting. Hierbij vragen we creativiteit en out of the box-denken. Met de opdrachtgever zal een helder doel van de bijeenkomst geformuleerd worden.
- Organiseren: Als het plan van aanpak goedgekeurd wordt, zal je het tot uitvoer brengen.
- Hosten: Tot slot zal je tijdens het event zelf ook taken hebben, zoals bijvoorbeeld de gasten ontvangen of een activiteit voorzitten.

Eisen
- Je bent flexibel beschikbaar vanaf maandag 21 januari voor gemiddeld 12 uur in de week;
- Je bent beschikbaar op 13 maart, de dag van de bijeenkomst.
- Je bent organisatorisch en communicatief sterk;
- Je kunt goed het overzicht bewaren en hebt een open en enthousiaste houding;
- Je bent proactief, stressbestendig en kunt goed schakelen;

Wij bieden
- Een uitdagende opdracht;
- Een kans om kennis te maken met de Provincie Utrecht en het netwerk van partners;
- De mogelijkheid om bij te dragen aan een maatschappelijk doel van duurzame mobiliteit;
- De kans om je projectmanagement-skills te verbeteren;
- Zelf in te delen, flexibele werktijden;
- Mooi startloon van €11,- per uur.

Interesse?
Stuur dan uiterlijk maandag 14 januari 2019 je CV en motivatie (max.A4) naar jasmijn@academievandestad.nl.